Waarderingen Zorghuis Hengelo

22 juni 2023

Midden in de karakteristieke woonwijk Hengelose Es, dichtbij het centrum, ligt Zorghuis Hengelo. Een gezellig thuis waar altijd wat te beleven valt. Evelien Verboom is sinds april 2022 als locatiemanager verbonden aan de villa en is trots wat zij en haar team hebben bereikt.

Zorghuis Hengelo - Evelien Verboom
Evelien Verboom, locatiemanager

Evelien: “Wij werken voor onze bewoners in het mooie Zorghuis in Hengelo. Wij werken anders dan in reguliere zorghuizen, dat betekent dat onze bewoners de eigen regie hebben en ook houden. Willen zij uitslapen, of liever vroeg geholpen worden? Later naar bed? Vegetarisch eten? Lekker naar buiten? Een paar dagen met familie op stap? Bepaalde activiteiten doen? Lievelingseten op het menu? Als wij de wensen van onze bewoners weten, dan spelen wij daarop in. Wij vinden het belangrijk dat onze bewoners zich prettig voelen en kunnen doen wat ze gewend waren om te doen. Wij spreken niet over ‘mogen’ of ‘moeten’. Wij staan ten dienste van onze bewoners, met onze expertise. Onze gastvrouwen helpen in de woonkamer vanaf 7.30 tot 14.30 uur en van 14.30 tot 21.30 uur. Zij zorgen voor lekker vers eten, een gekookt eitje bij het ontbijt, iets warms bij de avond broodmaaltijd, vers fruit en voor de activiteiten. Gediplomeerde zorgmedewerkers helpen onze bewoners waar het nodig is.

De zorg en welzijn doen we samen, als team. Ik wil Hanneke, Nienke, Eline, Patricia, Tristan, Mirjam, Petra, Monique, Carmen, Zoë, Esther, Thomas, Fatima, Carla, Kimberly, Cynthia, Wendy, Sharon, Kimberley, Sisca en Dianne hierbij dan ook graag in het zonnetje zetten.”

Mooie reviews
De zorg en welzijn worden afgestemd met bewoners en naasten. Er wordt ook regelmatig gevraagd hoe ze het wonen bij Zorghuis Hengelo ervaren, daar doen we het tenslotte allemaal voor. Een mooie kers op de taart zijn prachtige reviews die Zorghuis Hengelo ontvangen heeft op Zorgkaart Nederland, waarvan we er hierbij één uitlichten.

Review Zorgkaart Nederland – Februari 2023: “Mijn vader woont nu 6 weken in het Zorghuis. Vanaf dag 1 hadden we een zeer goed gevoel bij zowel het gebouw als de mensen die er werken en wonen. De mensen die er wonen worden met respect behandeld en ieder heeft zijn recht op privacy en autonomie. De appartementen zijn ruim en zeer goed onderhouden. De zorg wordt afgestemd op de behoefte van de bewoner. Er zijn korte lijntjes met de familie. Een hele fijne plek die ik iedereen gun!”

Sfeer proeven
Heeft u of uw naaste interesse om bij Zorghuis Hengelo te wonen? Kom dan gerust sfeer proeven. Soms is er een wachtlijst en soms ook niet. Voor de actuele stand van zaken informeren we u graag. Rondleiden doen we met plezier. U kunt zich aanmelden via deze website, of mailen naar locatiemanager Evelien Verboom via evelien.verboom@korian.nl. Wij verwelkomen u graag!