Over ons

De gemoedelijkheid van thuis

Hestia Zorg biedt ouderen met dementie een warm en geborgen thuis om te wonen en te leven. Vanuit onze kleinschalige zorghuizen creëren we samen een gemoedelijke sfeer met zorg die aansluit bij onze bewoners. We vinden het belangrijk dat onze bewoners zich écht op hun plek voelen. Lokale tradities houden we in ere, we eten gezamenlijk, doen spelletjes en zoeken de buitenlucht op. Onze bewoners wonen zelfstandig in zelf ingerichte woningen, maar zijn nooit alleen. Dag en nacht staan onze zorgprofessionals voor hen klaar. Maar ook de nabijheid van medebewoners, persoonlijke spullen en familie maakt het een warm thuis.

Oudere vrouw met dementie lacht tijdens een leuke activiteit bij Hesti a Zorgs

Nieuwe start

Na een geschiedenis onder een vorige woongroep, zijn sinds 2020 onze zorghuizen onder de vlag van Hestia Zorg een nieuwe fase in gegaan. Als onderdeel van Korian Nederland leveren wij positieve zorg op kleinschalig niveau. Zo geven wij onze bewoners de persoonlijke aandacht die zij verdienen.

Korian Nederland

Korian is een van de grootste en meest vooruitstrevende organisaties voor zorg, welzijn en ondersteuning van ouderen in Europa. Hierbij gaan wij verder dan de dagelijkse medische zorg. Met onze persoonlijke en positieve aanpak staat de kwaliteit van leven van onze bewoners altijd centraal.

Met Dores Herstelzorg, Hestia Zorg, Het Gouden Hart, Rosorum en Stepping Stones bieden wij een breed aanbod van kleinschalige zorgconcepten in Nederland.

Maatschappelijk verantwoord ondernemen

Binnen de Korian Groep hebben we een MVO-strategie ontwikkeld, om zo een voortdurend verbeteringsproces tot stand te kunnen brengen op basis van onze waarden. We hebben ons geëngageerd aan 15 verbintenissen, waarin maatschappelijk verantwoord ondernemen centraal staat. Meer weten? Download onze MVO brochure.

De cliëntenraad

Wie bepaalt dan of we het zelf goed doen? Dat zijn in de eerste plaats de bewoners en hun naasten. Daarom hebben wij een cliëntenraad in het leven geroepen. De doelstellingen van de cliëntenraad vindt u in het jaarplan. De actieve cliëntenraad behartigt de belangen van alle bewoners en hun naasten binnen Korian Nederland. Ze zijn erg betrokken en hebben veel inspraak. Samen bewaken en bouwen we een zo goed mogelijke zorgverlening. En spelen we in op praktische ontwikkelingen en wensen. Zo houden we samen de cliënttevredenheid op hoog niveau. Benieuwd naar de activiteiten van de cliëntenraad? Bekijk hier het jaarverslag van 2020.

Wilt u contact opnemen met de cliëntenraad? Stuur dan gerust een e-mail naar cr@korian.nl.

Ervaringen van bewoners en familie

We doen elke dag ons best om onze bewoners een warm en gemoedelijke thuis te bieden. Of we op de goede weg zijn, is natuurlijk aan de bewoners en familie. Daarom delen we graag hun ervaringen met u. Neem een kijkje op Zorgkaart Nederland. Zorgkaart Nederland is de grootste ervaringssite voor de Nederlandse gezondheidszorg.