Hoe het werkt

U bent van harte welkom

Een nieuw thuis uitzoeken kan best een lastige zoektocht zijn. Wij helpen u, door zoveel mogelijk vragen te beantwoorden en persoonlijk advies te geven. Onze locatiemanagers geven u graag een rondleiding, zodat u de sfeer kunt proeven en kennis kunt maken. U bent van harte welkom.

De zorgindicatie

Voor onze zorghuizen is een zorgindicatie van de Wet Langdurige Zorg (WLZ) nodig. Vanaf Zorgzwaartepakket (ZZP) 4 zijn bewoners bij ons welkom. Wij kunnen de verhuizing pas in gang zetten wanneer u deze indicatie heeft van het CIZ. Vraag deze dus op tijd aan. In het geval van spoed kunt u het beste direct met hen contact opnemen, zodat de procedure versneld kan worden.

De verhuizing

We verdiepen ons eerst in de levensloop en leefgewoontes van bewoners en komen het liefst eerst thuis op bezoek voordat iemand echt bij ons komen wonen. Zo leren we de nieuwe bewoner en familie kennen en kunnen we écht persoonlijke zorg en aandacht geven. Onze zorgstudio’s worden gestoffeerd opgeleverd en kunt u naar eigen wens inrichten. Zolang bewoners zelf voor hun huisdieren kunnen zorgen, is het vaak mogelijk om deze mee te nemen.

Zorg- en woonkosten

Er zijn kosten voor de zorg en kosten voor het wonen. De zorgkosten worden op basis van de CIZ-zorgindicatie gefinancierd door het Zorgkantoor vanuit de WLZ (Wet Langdurige Zorg). Er is daarbij sprake van een inkomensafhankelijke eigen bijdrage, deze wordt bepaald en uitgevoerd door het CAK. Dat is wettelijk zo geregeld. De eigen bijdrage, volgens het lage tarief, is gekoppeld aan het Volledig Pakket Thuis (VPT). Het CAK heeft bepaald dat uw eigen bijdrage volgens het lage tarief in 2020 minimaal €168 en maximaal €861,80 is.

De huur- en verblijfskosten (woonkosten) zijn voor eigen rekening en liggen tussen de €1050 en €1396 per maand. Het uiteindelijke bedrag van de woonkosten hangt af van het zorghuis, de grootte en de ligging van de studio.

Uw privacy

We waarborgen de privacy van onze bewoners. We geven dus nooit informatie aan derden. We delen uiteraard wel medische gegevens in het belang van de gezondheid. Vertrouwelijke gesprekken voeren we privé in aparte ruimtes en wij zorgen voor een heldere structuur waarin bewoners zich veilig en op hun gemak voelen. Tevens voldoen wij als organisatie aan de AVG verplichte organisatorische en technische maatregelen, u leest hierover meer in onze Privacyverklaring.