Hoe het werkt

U bent van harte welkom

Een nieuw thuis uitzoeken kan best een lastige zoektocht zijn. Wij helpen u, door zoveel mogelijk vragen te beantwoorden en persoonlijk advies te geven. Onze locatiemanagers geven u graag een rondleiding, zodat u de sfeer kunt proeven en kennis kunt maken. U bent van harte welkom.

De zorgindicatie

Voor onze zorghuizen is een zorgindicatie van de Wet Langdurige Zorg (WLz) nodig. Vanaf Zorgzwaartepakket (ZZP) 4 zijn bewoners bij ons welkom. Wij kunnen de verhuizing pas in gang zetten wanneer u deze indicatie heeft van het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ). Vraag deze dus op tijd aan. In het geval van spoed kunt u het beste direct met hen contact opnemen, zodat de procedure versneld kan worden.

De verhuizing

We verdiepen ons eerst in de levensloop en leefgewoontes van bewoners en komen het liefst eerst thuis op bezoek voordat iemand echt bij ons komen wonen. Zo leren we de nieuwe bewoner en familie kennen en kunnen we écht persoonlijke zorg en aandacht geven. Onze zorgstudio’s en appartementen worden gestoffeerd opgeleverd en kunt u naar eigen wens inrichten. Zolang bewoners zelf voor hun huisdieren kunnen zorgen, is het vaak mogelijk om deze mee te nemen.

Oudere man leest de krant aan tafel

Zorg- en woonkosten

Er zijn kosten voor de zorg en kosten voor het wonen. De zorgkosten worden op basis van de CIZ-zorgindicatie gefinancierd door het Zorgkantoor vanuit de Wet Langdurige Zorg (WLz). Er is daarbij sprake van een inkomensafhankelijke eigen bijdrage, deze wordt bepaald en uitgevoerd door het CAK (Centraal Administratiekantoor Bijzondere Zorgkosten). Dat is wettelijk zo geregeld. De eigen bijdrage, volgens het lage tarief, is gekoppeld aan het Volledig Pakket Thuis (VPT). Het CAK heeft bepaald dat uw eigen bijdrage volgens het lage tarief in 2023 minimaal €184 en maximaal €966,60 is.

De huur- en verblijfskosten (woonkosten) zijn voor eigen rekening. Het uiteindelijke bedrag van de woonkosten hangt af van het zorghuis, de grootte en de ligging van de studio of het appartement.

Een overzicht en toelichting op het VPT en aanvullende diensten en services voor als u nieuw bij ons komt wonen vindt u hier.

Rekenvoorbeeld
Bent u benieuwd naar de uiteindelijke totaalkosten? Of naar een vergelijking van woon- en zorgkosten met een reguliere woonzorginstelling? Bekijk dan hier enkele rekenvoorbeelden.

Uw privacy

Wij doen er alles aan om uw privacy te waarborgen en gaan zorgvuldig met uw persoonsgegevens om conform de regels van AVG. Hoe wij met persoonsgegevens omgaan leest u in onze privacyverklaring (.pdf).