Zorghuis Hengelo - Nieuwsbericht nieuwe locatiemanager

Even voorstellen… de locatiemanager van Zorghuis Hengelo

26 april 2022

In april 2022 is Evelien Verboom gestart als locatiemanager bij Zorghuis Hengelo. Een zorglocatie met 21 ruime appartementen, vlakbij het centrum. Zij stelt zich graag aan u voor.

Evelien Verboom - Locatiemanager Zorghuis Hengelo

“Ik ben 59 jaar, woonachtig in Almelo, heb een zoon en een dochter, een schoonzoon en een schoondochter en twee kleinzoons. In mijn vrije tijd lees, handwerk en schilder ik graag. Ook maak ik eens in de twee, drie jaar een ongeplande, lange fietsreis van ongeveer 1.000 km. Daar geniet ik enorm van. Verder doe ik vrijwilligerswerk en ondersteun ik gemiddeld één nacht per maand iemand die thuis in de allerlaatste levensfase is. Tevens ben ik maatje van een Iraaks gezin, help ik hen bij de vragen die ze hebben en geef ik ze uitleg over de cultuur in Nederland.

Mijn werkervaring is erg divers. Zo ben ik ooit begonnen in de commercie. Hierdoor heb ik geleerd om mij goed te kunnen verdiepen in de wensen van de klant. Iets wat ook goed van pas komt binnen Zorghuis Hengelo. Daarnaast heb ik voor het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid gewerkt waar ik bezig ben geweest met het realiseren van wensen en doelen van jonge werklozen. De afgelopen 10 jaar heb ik met veel plezier gewerkt als manager in de gehandicaptenzorg. De bewoners waar ik me voor inzette waren ouderen en LVB (licht verstandelijk beperkte jongeren). Ik heb me onder andere bezig gehouden met professionelere en persoonsgerichtere dagbesteding. Hierbij heb ik gekeken naar de wens van de bewoners, wat vinden zij leuk om te doen? Ook hebben we samen bedrijfjes opgericht waar iedereen op zijn eigen niveau een fijne werkplek had. De buurt is hier ook bij betrokken en zo hebben we een plek gecreëerd waar jong, oud, mensen met beperking en zonder beperking, graag kwamen. Dat zorgde voor een fijne dynamiek. Cliënten waren trots dat ze betaald kregen voor het werk dat ze deden en medewerkers kregen een hoop energie van deze manier van werken. En daar genoot ik dan ook weer van.

Na 10 jaar was het tijd voor een nieuwe uitdaging en ben ik overgestapt naar de ouderenzorg. De visie van Hestia Zorg sprak mij aan, persoonsgerichte zorg. Waardering en respect voor bewoners en hen écht kennen zodat ze een prettige dag hebben en een locatie zijn waar ook familie zich thuis voelt, waar de zorg met een gerust hart overgedragen kan worden aan het zorgteam, dat zich met hart en ziel inzet voor hun dierbare. Dit realiseren, is waar mijn hart ligt.

Wilt u meer weten over Zorghuis Hengelo? Plan gerust een vrijblijvende rondleiding in. De medewerkers en ik heten u van harte welkom om te ervaren wat Zorghuis Hengelo voor uw dierbare en voor u kan betekenen.”