Zorghuis Hengelo - Samenwonen echtpaar

Echtpaar weer samen dankzij Zorghuis Hengelo

7 februari 2023

Blijheid in Zorghuis Hengelo. Na jarenlang gescheiden te zijn, woont een echtpaar nu weer samen. Toen mevrouw enkele jaren geleden naar een regulier verpleeghuis verhuisde, bleef meneer vooralsnog in hun huis wonen. Na verloop van tijd had meneer ook steeds meer zorg nodig. Na een bezoek aan Zorghuis Hengelo en verdere gesprekken hebben we gekeken of het mogelijk was om samen met zijn vrouw bij ons te komen wonen. En dat kon. Nu zijn ze na jaren weer samen en weer helemaal verliefd. Trots vertellen ze dat ze al 61 jaar bij elkaar zijn, hoe mooi is dat.

Bij het uitzoeken van een appartement ging de voorkeur van meneer gelijk naar een appartement in de nok. Het deed hem denken aan het begin van hun huwelijk, waar ze op een zonderverdieping woonden.

Locatiemanager Evelien: “Op dit moment wonen er 3 echtparen bij Zorghuis Hengelo. Dit echtpaar heeft ervoor gekozen om elk een eigen appartement te betrekken en elkaar veel op te zoeken. Bij ons is het ook mogelijk om in één appartement samen te wonen. Elk appartement is circa 40m2 en bestaat uit een woonkamer met keukenblok, een aparte slaapkamer en een ruime douche. Wij zijn als team ontzettend trots en blij dat we ervoor gezorgd hebben dat dit echtpaar weer samen onder één dak woont.”

Zorghuis Hengelo - Samenwonen echtpaar nieuwsbericht